20 Aralık 2020 Pazar

Bir Başlangıç Hikayesi; Osso Accessories




             Herkese Merhaba,

             Öncelikle uzunca bir aradan sonra kaldığım yerden devam etmek, tekrar bloguma yazı yazmak ve sevdiğim işim ile ilgili bir giriş yapmak benim için çok heyecanlı ve mutluluk verici.

                                  


Altı yıl önce hayatıma giren Osso Aksesuar'ın başlangıç hikayesini bir çoğunuzun merak ettiğini biliyorum ve sizlerle daha detaylı paylaşmak istiyorum. 
Ailecek maddi, manevi zor bir dönemden geçerken küçük bir çanta içerisindeki takılar umut ışığı oldu bize, babamın 9 aylık hastane süreci, kaybetme korkusu, odaklanma sorununa dönüştü ve işin içinden çıkamadığımız bir dönemde abim; '' Ahsen sence bu takıları satabilir miyiz ?'' diyerek elinde bir kutu takıyla geldi. 
Minik siyah çantanın içine koyduğum o takılar bize sermaye oldu. Çalışma arkadaşlarımın hepsi çok kısa bir süre içerisinde bütün takıları satın aldı. Ben yakın çevreme satış yaptım, yakın çevrem kendi tanıdıklarına söyledi. Bu şekilde kulaktan kulağa duyulurken hiç tanımadığımız insanlardan siparişler almaya başladık. 
Küçük siyah çantadan büyük bir spor çantasına geçiş yaptım, gittiğim heryere o çantayı da götürmeye başladım. Minik siyah çantayla başlayan bu yolculuğun bugünlere geleceğini asla tahmin bile edemezdim. 


                                                     


                                                     


Bu sürecin en başından itibaren Instagram'da bir hesabımız vardı ve düzenli şekilde oradan paylaşımlarımızı sürdürdük. Benim pes ettiğim anlarda abim beni destekledi, abimin pes ettiği anlarda ben onu destekledim derken altı yıl bu şekilde geçti.
Benim asıl mesleğim anaokulu öğretmenliği, abimin ise perde, ev dekorasyonu tasarımı. Müşterilerimiz bir kısmı satın almadan önce ürünleri görmek istediklerini söylediğinde bizde ne yapabiliriz diye düşündük ve abimin dükkanının bir bölümüne takı ve aksesuarlar için bir stant oluşturduk. Ben haftasonları desteğe gittim, bolca fotoğraf çekip hafta içi onları düzenli bir şekilde paylaştım, durmadan, yılmadan, hep daha fazla ne yapabilirim diye düşünerek.


                                                   


Geçtiğimiz Haziran ayında sağlık sebeplerinden dolayı öğretmenliği bırakmak durumunda kaldım ve tamamen Osso Aksesuar ile ilgilenmeye başladım. Bu süreçte abimin dükkanı içerisinde standımız, aktif şekilde kullandığımız Instagram hesabımız ( @ossoaccessories), ve www.ossoaksesuar.com sitemiz satış yaptığımız kanallarımız.
Mağazamıza gelen misafirlerimizle sohbet etmek, alışveriş sırasında fikir alışverişinde bulunmak, bir fincan kahve eşliğinde kadınsal konulardan bahsetmek en keyif aldığım şeyler. Çok şanslıyım sevdiğim işi yapabildiğim, tanıdığım, tanışmadığım, hiç görmediğim müşterilerimizle çok kıymetli bağlar kurabildiğim için ne kadar şükretsem az.


                                     


                                     


Osso Aksesuar'dan bu kadar bahsedip Karamel'den bahsetmemek olmaz! 
Her gün dükkanın önüne gelip, kendini sevdiren bal bir kedi Karamel. İsmini sizlerle birlikte koymuştuk. O bizi seçti ve artık bizimle..


           .                                       

                                                   
                                                       
                                                   


Ben, abim ve Karamel mağazamıza bir fincan kahve içmeye, sohbet etmeye her zaman sizleri bekliyoruz.
Ve en kısa sürede ayrı bir mağazaya geçmeyi diliyoruz.
Bir sonraki buluşmamıza kadar hoşçakalın.
Sevgiler..


















 

15 Kasım 2016 Salı

Sonbahar..!

 

Sonbahar..

Güz..

Hazan..

Siz ne dersiniz, nasıl hissedersiniz bilmem ama sonbahar benim en yoğun ve en karmaşık duygular hissettiğim  mevsim.. 

 


Bir yanım mutlu; yeni mevsim yeni umutlar yeni hayaller bu yeniliklere eklenen kısacık saçlar..

Bir yanım üzgün; dökülen uçuşan yapraklar, giden sevdiklerim gibi.. Etraftaki kahverengi ve tonları doğanın sessizliğe bürünmesi gibi gelir..


 


Bugün bu kıyafeti seçerken içimdeki renkleri ortaya çıkarmak istedim..Sonbahardan uzaklaşmadan mavi, sarı, mor ne varsa giydim ve giyemediğim renkleri taktığım aksesuarlarla tamamlamaya çalıştım. Maxi paltom soğuk günlerde beni sarıp sarmalarken hem şık hemde herşeyin üstüne giyilebilir olduğu için en büyük kurtarıcılardan.Yüksek bel kot pantolonlar ise dolabımın olmazsa olmazlarından. Takılarım ise hiç ilgim yokken bir anda kendimi işin içinde bulduğum ve sonrasında aksesuar delisi olduğum, markamız "osso_accessories"'dan. 

Güz'e inat ki bu kelime bana hep acıklı gelir ben rengarenk hissettim.. 



 
 

Yeni kestirdiğim saçlarım, rengarenk kıyafetlerim ve aksesuarlarımla yeşermek için bekleyen bir tohum gibiyim..

 


 

 


 

Kaban - coat /  Hareem butik
Kazak - pullover / Koton
Kot pantolon - Jean / Mango
Çanta - bag / Accessories
Aksesuarlar - accessories / Osso_accessories
Gözlük- sunglasses / ray-ban

4 Ekim 2016 Salı

Çocuklar gibi şenim


Kendimi içinde en rahat hissettiğim uzun eteğim ve üzerinde sweatshirtüm.Eteğim ışıldıyorsa, bir  de bana hep annemin gençlik günlerindeki eteklerini hatırlatacak gibi piliseliyse daha ne isterim..! 
Eteğimin parlaklığını dengelemek adına ben üzerine en çok yakışanın böyle bir sweatshirt olduğunu düşünüyorum. Başka bir gün parçaları farklı şekillerde kullanarak eteğimi gündüzden geceye taşıyabilirim. 
Bir çok şubede aradığım ayakkabılarımı bugün beyaz bir çorapla, farklı bir şey ile giydiğim günlerde ise simli ve renkli çoraplarımla kullanmayı planlıyorum.Ayakkabımın şeffaf detayı sayesinde giyeceğim her farklı çorapla  yeni bi ayakkabıya sahip olmuş gibi hissedeceğime eminim. Son zamanlarda sıkça kullandığım kocaman küpelerimle birlikte küçük bir kız çocuğu gibi kendimi hem rahat hem özgür hem de bayram sabahlarındaki gibi şen hissediyorum.

 






My almost most comfy outfit: a long skirt and a sweatshirt. If a skirt is so shiny and reminds me of my mother's youth with its pleats, what else would I ask for..
To balance the sparkling effect, I think a casual sweatshirt is the best match. I may match it with totally a different piece to make it an outfit for the night.
I have my printed white socks in my shoes that I almost looked for at almost each shop of the brand. I plan to use it alao with colorful and silvery socks, so the transparent parts will let it look like a different shoe each time.
Lately I wear these big earrings and feel the excitement of a little girl who puts on her mother's stuff.
I feel comfy, free to move around and cheery like children.

 

 

 

Etek / Skirt  - Boutiquemissfey
Sweatshirt - Askı Nişantaşı
Çanta / Bag - Nine West
Çorap / Socks - Penti 
Ayakkabı / Shoes - Zara 
Küpe /  Earring - Osso_accessories 

Makyaj - Gülden Gök (Nars)
Fotoğraflar - Sarper Kesim

28 Eylül 2016 Çarşamba

Perdelik kumaştan etek olursa..


Uzun zamandır ara verdiğim yazılarımla yeniden karşınızdayım.. Babam'ı kaybetmeden önce "Siz kaybetmekten korktunuz mu ?" demiştim bir yazımda. Aslında ben çok korkmuştum ama başa gelince öyle bir alışıyorsunuz ki, zaman size yardım ediyor. Korku yerini özleme bırakıyor, çok özlüyorsunuz çook... Bu konuyla ilgili hissettiklerimi, aklımdan ya da içimden geçenleri yazsam çok ağlaşırız.. Şimdi değil ama belki bir gün yazarım.



Babamın hasta olduğu günlerde ağabeyime destek olmak için kısa bir süre perde dükkanımızda çalıştım. Dükkandayken üzerimdeki eteğin kumaşına hayran kalmıştım. Kafamda hemen birkaç fikir canlanıverdi. Kumaşı aldım ve ilk fikirle karşınızdayım..

 

Vintage kot pantolonumun üzerine giydiğim perdelik kumaştan eteğim bana kendimi farklı hissettirdi.
"Perde kumaşından etek olur mu?"demeyin siz istedikten sonra herşey olur..
Bugün kot pantolonla, başka bir gün şortla, başka bir gün belki bir astar giyerek....

 

Bordo rujum ve çantam beni renklendirirken; uçuşan saçlarım, bolca taktığım kolyelerim ile ben kendimi çok sevdim 🙈 Peki ya siz ?

 

I am back again to my posts after quiet a while.. Before my father's passing away, I asked you if you were ever afraid to lose someone forever. Indeed, I was so afraid and then it happened. You know what; the fear is also gone with him... You get used to it cause time helps.. In stead, you miss so much, like crazy. If I dare to write about how I feel, what I think, probably we would share the tears.. I'm not ready to at the moment but maybe some day. 

 

When my father was in the hospital, I worked in our curtain shop for a while to help my brother. One of my most favorite fabric was the this one; which is a skirt now in stead of a curtain. There appeared a lot of images in my mind and here I am with the first one
.
 

It made me feel different with a skirt made of a curtain fabric especially up on my vintage jeans.
Don't ask me whether it is possible or not! Anything is possible when you really want. 
Today with jeans, tomorrow with shorts and another day with an underskirt... 

My burgundy lips and bag colors me up... I loved the way I look with my fly-away hair and my plenty of necklaces... Did you?

 
Etek - Ateks Home (perdelik kumaş)
Kot pantolon - Küf Vintage
Ayakkabı - Shoetek 
Çanta - Vintage (teyzemin çantası)
Triko üst -  Zara
Gözlük -  Memo 
Aksesuarlar - Osso accessories

Makyaj:Gülden Gök (Nars)
Fotograflar:Sarper Kesim

15 Mayıs 2016 Pazar

Bir elbise bir espadril



Bir elbise bir espadril daha ne istenir ki?.. Havaların ısındığı, yaz mevsiminin yaklaştığı bu günlerde açık ayakkabılarımı ne kadar çok özlediğimi farkettim. Özlemimi gidermek için ilk tercihim dolgu topuk espadriller oldu. Topuklu olması feminen, dolgu topuk olması da tüm gün dans edebilirmişim gibi rahat hissettirdi...



Tek parça elbisenin zerafeti ise bence hiç bir kombinde yok. Bu elbisemi hem gece hem de gündüz kombinlemeyi planlıyorum. Sırtındaki ip detayı ise elbiseme duyduğum hayranlığın en büyük sebebi...


Tek parça elbisem, minik çantam ve bağcıklı espadrillerimle bol güneşli yaz günlerini sabırsızlıkla bekliyorum..


A dress and comfy espadrilles, what else can a girl want?.. I realised how much I missed my open-toes as the weather gets warmer and the summer is around the corner. To fulfill my longing, I started with my wedge espadrilles. The wedge makes it look feminine and also feels like 'you can dance all day - comfy'.




By the way, nothing compares to the elegance of a one piece dress. I plan to wear this dress both for the day and the night. My admiration for this dress is simply because of the back detail.


I am looking forward to sunny summer days with my dress, my mini bag and my strappy espadrilles.

Elbise / dress - Karahasans
Ayakkabı / shoes - Frau
Çanta / bag - i am 
Gözlük / sunglasses - H&M




1 Nisan 2016 Cuma

Hoşgeldin Bahar



Bahar sen ne güzel şeysin.. 
Enerjisin, mutluluksun, içimi ısıtan, içimin sıcağını dışıma yansıtansın.. Renksin, güneşsin, çiçeksin, umutsun ve daha bir çok şeysin..




Siz nasıl hissediyorsunuz bilmiyorum ama benim hissettiklerim bunlar, hatta daha da fazlasi...
Bu aylarda sabah yatağımdan gülümseyerek kalkıyorum. Güneş sanki aydınlık günlerin habercisi gibi sızıyor odama... Dolabıma baktığım anda gözüm hep renkli kıyafetlere gidiyor, daha bir özeniyorum; küpe de takayım, yüzük de olsun, kolye de... İçim içime sığmıyor, küçük çocuklar gibi etraftaki herkese gülümsüyorum. Her bahar hayatımın aşkını bulmayı diliyorum sonra dönüp kendime "hep bahardan bunlar" diyor, gülümsüyorum.



Aynı zamanda bahar benim için yenilenme zamanı; hem kendimde hem de dolabımda yenilikler yapıyorum. Eski olan, giyilmeyen bütün kıyafetleri ayırarak başlıyorum işe. Sonrasında babetler, deri ceketler, trençkotlar, espadriller, uçuşan etek ve elbiseler çıkıyor ortaya...
Bugünki gibi uçuşan eteğim, eteğimdeki renklerle uyumlu kalın topuklu ayakkabılarım, oversize kot ceketim, takılarım ve baharın habercisi çiceklerimle renklerin enerjisi ruhuma yansıyormuş gibi hissediyorum. Kendimi 'bahar'a teslim ettim ben... Peki yaz siz?


Spring; what a bliss...
It has all the good vibes, the hapiness, it warms my heart, reflects to my mind...
It is all the colors I know, the sun, the flowers, it is the hope, all and more..
I don't know how spring makes you feel but this is how I feel and there may be more to that, but never less!

This time of the year, I always wake up smiling... The sun is shining into my room like a message from brighter days. My eyes catch only the colorful clothes in my closet... I'm trying a bit harder let's say, in a good way; even trying not to miss any accessories; the earrings, the rings, the necklace, I want to have them all on me. It is like I have ants in my pants, smiling around to everyone like a little child.
Every spring, I wish to find the love of my life then I turn to myself and say "Come on, it is just the spring!" and I smile again.



Spring is also the time for renewal for me. I renew myself and my closet. I start from the pieces that I don't wear at all and the ones that are worn out. And then my closet gets live with the ballerinas, espadrilles, trenchcoats, flowing skirts and dresses.



Today, with my super flowy skirt, and same toned block heels, an oversized coat, my accessories and my summer heralding flowers, I feel like the energy of the colors passes through my soul.

I am totally into the season, what about you?!


Denim Jacket / Kot ceket - Pepe Jeans
Skirt / Etek - BCBG Max Azria
Top / Üst - Zara 
Shoes / Ayakkabi - Shoetek
Accessories / Aksesuarlar - Osso Accessories
Sunglasses / Gözlük - Chloe
Bag / Çanta - Beymen (Morhipo)