24 Ağustos 2015 Pazartesi

Bozcaada tavsiyeleri

     Tatil güzel sey.. Şehrin kalabalığından uzakta, kafa dinlediğin, kendi kalabalığınla mutlu olduğun bi yerdeysen eğer..4 günlük bir kaçamak yaparak soluğu Bozcaada’da aldım.Çok güzel yerler gördüm, daha önce hiç tatmadığım leziz yemekler tattim ve güzel insanlarla tanıştım.Gittiğim yerleri yazmak istedim ki Bozcaada’ya yolunuz düşerse gidebileceğiniz yerler hakkında size ufak ipuçları olsun diye..







EMİN PANSİYON
     7 odalı sıcak, samimi ve temiz bir pansiyon Emin Pansiyon. Hem merkezi hem de trafiği olmayan bir sokakta ve  limana 30m uzaklıkta yer alıyor. Trafiksiz bir sokak olduğu için sabah kahvaltıları pansiyonun onune konulan masalarda veriliyor ve ücreti diğer pansiyonlara göre oldukça uygun.



PELAGOS OTEL&BEACH
     Bozcaada’da denize sıfır  özel koyu olan tek otel pelagos otel. 40 odası, çoğu İstanbul’dan getirilen personeliyle limana 1km uzaklıkta bulunuyor.Diğer beachlere göre suyu her zaman birkaç derece daha sıcak oluyor.Biz bir kere otelin beachine gittikten sonra hergün oraya gider olduk.Güler yüzlü personelleri, lezzetli yemekleri ve mükemmel deniziyle mutlaka gitmeniz gereken bir yer.








BATTI BALIK RESTAURANT
     Rum Mahallesinin restoranlar sokağında bir mekan Battı Balık. 60’lı yıllarda adalı Rumlardan birinin bakkalı olarak kullanılan binasının dış mimarisi aynen korunmuş.
Uzun yıllar turizm sektöründe çalışan Cenk Bey’in kendine ait ilk mekanı. Bunun getirdiği heyecan işine gösterdiği özen olarak yansıyor. Sicilya usulü jumbo karides, sakızlı enginar, kabak çiçeği dolması ve Çanakkale’ye özgü peynir helvasının tadına mutlaka bakmalısınız.



İNSULARES
     Diger restaurantların aksine sakince ve güzel müzikler eşliğinde akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz bir yer Insulares. Hem menüsü hem de görünümüyle adanın en cool restaurantı diyebilirim. . Asma yaprağında lakerda, levrek marin ve çok hafif olan lorlu tatlısı mutlaka yemeniz gerekenler arasında. Güveçte ada otları  ise bugüne kadar yediğim en lezzetli yiyeceklerden biriydi.
Insulares öyle bir yer ki deniz ve kale manzarası karşısında tüm gününüzü burada geçirmek isteyebilirsiniz..



ADA’M
     Farklı ve leziz yemeklerin bulunduğu, isterseniz kalabalıktan sıyrılarak terasta oturabileceğiniz bir restaurant Ada’m. 8 çeşit mezeden oluşan meze tabağı sürprizlerle dolu ve sürekli değişiyor. Enginarlı ahtapot ise parmaklarınızı yemenize neden oluyor.




ÇİÇEK PASTANESİ
     Kaldığımız Emin Pansiyon’un çok yakınında olan Çiçek Pastanesi kocaman bir Çınar ağacının gölgesinde kalıyor.Bademli kurabiyesİnin, dereotlu poğaçasının ve limonatasının mutlaka tadına bakmalısnız. Dilerseniz sabah kahvaltınızı da yapabilirsiniz. Dondurması ise ada sütünden katkısız ve boya kullanılmadan yapılıyor. Karadut ve damla sakızlı dondurma öne çıkanlar arasında..





ÇINARALTI  CAFE
     Bozcaada’nın simgesi haline gelen bu mekanda günün her saatinde kahvenizi içebilir, esen çınaraltında keyif yapabilirsiniz.Ben damla sakızlı kahvesine ve yanında ikram edilen kurabiyesine bayıldım.




FUSKA CAFE & BAR
     Kale manzarası ve dalga sesleri eşliğinde akşamları alkollü yada alkolsüz içeceğinizi yudumlarken müziğin keyfini çıkarabileceğiniz bir yer.

     Çok keyifli geçen 4 günün sonunda dönmek çok zordu. Gormediğim gitmek istediğim daha bir sürü yer vardı.Birdahaki sefere görüşürüz dedim adaya vedalaşmadım çünkü biliyorumki en yakın zamanda yine görüşeceğiz.

Sizde eylül ayında bayram tatilini değerlendirip bir kaçamak yapmak isterseniz kesinlikle Bozcaada’ya gelmelisiniz.Ada’nın en güzel olduğu ve denizin en sıcak olduğu donem Eylül ayı.kim bilir belki orada sizinle karşılaşırız.











1 yorum:

  1. Bahhsettiğiniz yerlere alternatif olabilecek birçok yeni mekan açıldı. Özellikle oteller. http://bozcaadam.net/bozcaada-otelleri/ gibi sayfalarda listeleniyor böyle oteller.

    YanıtlaSil