20 Aralık 2020 Pazar

Bir Başlangıç Hikayesi; Osso Accessories




             Herkese Merhaba,

             Öncelikle uzunca bir aradan sonra kaldığım yerden devam etmek, tekrar bloguma yazı yazmak ve sevdiğim işim ile ilgili bir giriş yapmak benim için çok heyecanlı ve mutluluk verici.

                                  


Altı yıl önce hayatıma giren Osso Aksesuar'ın başlangıç hikayesini bir çoğunuzun merak ettiğini biliyorum ve sizlerle daha detaylı paylaşmak istiyorum. 
Ailecek maddi, manevi zor bir dönemden geçerken küçük bir çanta içerisindeki takılar umut ışığı oldu bize, babamın 9 aylık hastane süreci, kaybetme korkusu, odaklanma sorununa dönüştü ve işin içinden çıkamadığımız bir dönemde abim; '' Ahsen sence bu takıları satabilir miyiz ?'' diyerek elinde bir kutu takıyla geldi. 
Minik siyah çantanın içine koyduğum o takılar bize sermaye oldu. Çalışma arkadaşlarımın hepsi çok kısa bir süre içerisinde bütün takıları satın aldı. Ben yakın çevreme satış yaptım, yakın çevrem kendi tanıdıklarına söyledi. Bu şekilde kulaktan kulağa duyulurken hiç tanımadığımız insanlardan siparişler almaya başladık. 
Küçük siyah çantadan büyük bir spor çantasına geçiş yaptım, gittiğim heryere o çantayı da götürmeye başladım. Minik siyah çantayla başlayan bu yolculuğun bugünlere geleceğini asla tahmin bile edemezdim. 


                                                     


                                                     


Bu sürecin en başından itibaren Instagram'da bir hesabımız vardı ve düzenli şekilde oradan paylaşımlarımızı sürdürdük. Benim pes ettiğim anlarda abim beni destekledi, abimin pes ettiği anlarda ben onu destekledim derken altı yıl bu şekilde geçti.
Benim asıl mesleğim anaokulu öğretmenliği, abimin ise perde, ev dekorasyonu tasarımı. Müşterilerimiz bir kısmı satın almadan önce ürünleri görmek istediklerini söylediğinde bizde ne yapabiliriz diye düşündük ve abimin dükkanının bir bölümüne takı ve aksesuarlar için bir stant oluşturduk. Ben haftasonları desteğe gittim, bolca fotoğraf çekip hafta içi onları düzenli bir şekilde paylaştım, durmadan, yılmadan, hep daha fazla ne yapabilirim diye düşünerek.


                                                   


Geçtiğimiz Haziran ayında sağlık sebeplerinden dolayı öğretmenliği bırakmak durumunda kaldım ve tamamen Osso Aksesuar ile ilgilenmeye başladım. Bu süreçte abimin dükkanı içerisinde standımız, aktif şekilde kullandığımız Instagram hesabımız ( @ossoaccessories), ve www.ossoaksesuar.com sitemiz satış yaptığımız kanallarımız.
Mağazamıza gelen misafirlerimizle sohbet etmek, alışveriş sırasında fikir alışverişinde bulunmak, bir fincan kahve eşliğinde kadınsal konulardan bahsetmek en keyif aldığım şeyler. Çok şanslıyım sevdiğim işi yapabildiğim, tanıdığım, tanışmadığım, hiç görmediğim müşterilerimizle çok kıymetli bağlar kurabildiğim için ne kadar şükretsem az.


                                     


                                     


Osso Aksesuar'dan bu kadar bahsedip Karamel'den bahsetmemek olmaz! 
Her gün dükkanın önüne gelip, kendini sevdiren bal bir kedi Karamel. İsmini sizlerle birlikte koymuştuk. O bizi seçti ve artık bizimle..


           .                                       

                                                   
                                                       
                                                   


Ben, abim ve Karamel mağazamıza bir fincan kahve içmeye, sohbet etmeye her zaman sizleri bekliyoruz.
Ve en kısa sürede ayrı bir mağazaya geçmeyi diliyoruz.
Bir sonraki buluşmamıza kadar hoşçakalın.
Sevgiler..


















 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder